Azure IoT Hub

2018-02-09

Sinds enige tijd gebruiken bedrijven apparaten en sensoren om gegevens te meten en te kwantificeren. Tegen 2020 voorspelt Gartner dat meer dan 65% van de ondernemingen Internet Of Things (IoT) producten zullen gebruiken, vergeleken met slechts 30% vandaag. De beschikbaarheid van internet en de lage kosten van apparaten geeft bedrijven nog meer redenen om hun potentieel te verkennen. Om dit te doen, hebben bedrijven solide tools nodig om infrastructuur en apparaten op een steeds grotere schaal te beheren.  

IoT Hub

Azure IoT hub is een service die stabiele en veilige communicatie mogelijk maakt tussen miljoenen IoT apparaten en de backend. De communicatie gaat twee kanten op, van apparaat naar de cloud en van de cloud naar een apparaat.  De communicatie blijft niet beperkt voor alleen berichten die worden doorgegeven, er kan ook bestandoverdracht plaatsvinden.

 

Omdat IoT apparaten zich op afgelegen locaties kunnen bevinden waar fysieke toegang kostbaar is en waarbij geen menselijke operator komt kijken is Azure IoT  Hub een welkome hulpmiddel om op een veilige en betrouwbare manier apparaten te laten communiceren met de backend.

 

Werken bij Infiniot?

Heeft deze blog jou geïnspireerd om ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland? Goed nieuws! We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken! Bekijk hier onze vacatures.


Bekijk alle posts van Peter