Van je werk je sport maken

2019-07-30

Warming up

Het is een zwoele zomeravond en ik barst nog van de energie. Wat doe je dan? Precies! Een blogje schrijven! Over sport. En kantoor. Omdat het kan.

 

 

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat sport en werk elkaar niet in de weg staan. Integendeel! In dit blogje schrijf ik eens geen technisch geneuzel, maar “motivational speech” zoals dat heet.

Read on bro.

No pain no gain

Een zware inspanning die je lichaam niet gewend is, geeft spierpijn. Dit komt door kleine scheurtjes in je spieren die je een paar dagen kunt blijven voelen. Met genoeg rust én voedingsstoffen bouw je deze spieren nóg sterker weer op. Dit heet supercompensatie. Keiharde gainz dus.

 

 

 Je kunt dit in jouw werk ook toepassen! Stimuleer persoonlijke groei door jezelf te blijven uitdagen en niet alleen het werk op te pakken dat je prettig vindt. Uit je “comfort zone stappen” of “jezelf blijven prikkelen” wordt dit vaak genoemd. Zie een vervelend klusje als een training om jezelf beter bestand te maken tegen vervelende klusjes. Maar sla niet door en neem genoeg rust! Teveel belasting leidt tot blessure…

Team play

In een elftal is het belangrijk dat alle spelers op elkaar ingespeeld zijn. In een goed team kennen de spelers elkaars sterke en zwakke punten en worden deze optimaal benut. Een goed getimede pass naar voren gaat sneller dan zelf rennen. Uiteindelijk wint of verliest het elftal, niet de eenheid.

 

Jouw teamleden zijn jouw medespelers: je werkt samen toe naar één doel. Een sprint in Scrum is niet zomaar een samenraapsel van individuele taken. Een sprint is een team effort, waarbij het niet uitmaakt “wiens story” afkomt, maar waarbij je werkt naar een gezamenlijk resultaat. Wees dus niet bang om je “eigen story” niet af te krijgen als een collega je om hulp vraagt.

Maak van je PR een PR

Dit woordgrapje zal niet iedereen meteen snappen, vandaar dat ik hem even uitleg #grapjesuitleggenissuf. Een Pull Request (PR) is een moment waarop een developer verzoekt om zijn/haar afgerond stukje werk in het geheel te verweven. Vaak komt één Pull Request overeen met de uitwerking van één taak of story.

 

Probeer van jouw Pull Request iets te maken om trots op te zijn. Jouw persoonlijke doel. Nog sterker: maak er een Personal Record (PR) van. Voor developers kan dat bijvoorbeeld betekenen: nóg leesbaardere code, nóg betere test coverage, nóg minder commentaar van je collega’s of nóg sneller afgerond.

Cooling down

Mooie praat maar niet toepasbaar? Natuurlijk is niet elke dag hetzelfde en elk team even inspirerend. Probeer in elke situatie - hoe vervelend soms ook - een positieve uitdaging te zien. Sport jij ook graag? Neem die mentaliteit mee naar kantoor!

Werkze!

 

Werken bij Infiniot?

Heeft deze blog jou geïnspireerd om ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland? Goed nieuws! We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken! Bekijk hier onze vacatures.

 


Bekijk alle posts van Ramon