GIS4SmartGrid

2018-11-23

Hoort GIS in het hart van het Smart Grid? Een van de kernvragen op het eerste GIS4SmartGrid congres halverwege november in Noordwijk aan Zee. Een grote internationale delegatie van GIS planners, ontwikkelaars en aanbieders in discussie over de rol van toegevoegde waarde van GIS onder leiding van Robin.

Tijdens de interactieve sessies op het congres werd inzicht gegeven in de manier waarop een heel aantal, vooral Noord-Europese, bedrijven GIS centraal zetten voor de communicatie met hun contractors en workforce in de workflow van aanvraag en ontwerp tot realisatie in het energienet. Daarmee heeft het GIS platform een belangrijke integratierol voor de diensten van de netbeheerders verworven. Uit de presentaties en panel en ronde tafeldiscussie blijkt dat de randvoorwaarden voor goede integratie met de omliggende systemen kritische succesfactoren zijn. Datakwaliteit en validatie, de snelheid waarmee de werkelijkheid ook digitaal beschikbaar is en de rol van een datamodel standaard zoals CIM zijn cruciaal. 

 Meest relevante ontwikkeling voor Infiniot is de toenemende rol van Analytics in het GIS landschap, de rol die ontwikkelscenario’s hebben voor beslissers en de optimalisatie van de procesflow die GIS faciliteert lukt alleen met goede onderliggende datamodellen en een sterke integratie van analytics voorspellingsmodellen die uiteraard in het GIS getoond worden. Met onze versterking komende maanden met nieuwe Data Scientists op dit vlak liggen hier weer volop kansen en mogelijkheden om voor klanten op dit vlak aan de slag te gaan en hun processen en diensten voortdurend beter te maken!

 

Werken bij Infiniot?

Heeft deze blog jou geïnspireerd om ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland? Goed nieuws! We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken! Bekijk hier onze vacature Data Engineer.


Bekijk alle posts van Robin