Blockchain 2.0 IOTA binnen Electrisch Vervoer

2017-12-13

Ze noemen IOTA ook wel: "The Next Generation Blockchain". Iota is een zogenaamde cryptocurrency speciaal voor de IoT industrie. Iota heeft meerdere features maar 2 belangrijke daarvan zijn: data security en Machine-to-Machine (M2M) micro betalingen. Het is namelijk bijzonder duur om bijvoorbeeld met Bitcoins 1 eurocent over te maken naar iemand anders en ze vonden bij de Iota foundation dat dat beter moest.

Iota maakt niet net zoals Bitcoins gebruik van een Blockchain technologie maar van een tangle, een directe acyclische graaf. Wat dit betekent kun je hier vinden, iets te wiskundig om hier uit te leggen. Als je precies wil weten wat Iota is kun je het filmpje bekijken of eventueel hier een paper erover vinden. Iota heeft een paar voordelen: schaalbaar, geen fee per transactie, modulair en gedecentraliseerd. Dit is natuurlijk super voor de IoT industrie.

Iota - Tangle voorbeeld

Bij een van onze klanten willen ze nu Iota gaan toepassen voor electrisch vervoer. Dat wil zeggen dat je geen tussenpersoon meer nodig hebt als je bijvoorbeeld wil "tanken" met je elektrische auto, alles wordt vastgelegd binnen Iota. Je hebt dus ook geen tankpas meer nodig! Ook het dataverkeer tussen een laadpaal en de auto kan worden opgeslagen in Iota. 

Dit is natuurlijk een hele mooie innovatie en we zijn blij dat we bij Infiniot hieraan bij kunnen dragen!

 

Werken bij Infiniot?

Heeft deze blog jou geïnspireerd om ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland? Goed nieuws! We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken! Bekijk hier onze vacature Data Engineer.

 Bekijk alle posts van Peter