IOTA Laadpaal

2018-03-28

Zie ook: Blog - Blockchain 2.0 IOTA binnen Electrisch Vervoer

Bij ElaadNL werk ik momenteel aan de tweede versie van de IOTA laadpaal. Het idee achter IOTA is dat er een feeless en machine-to-machine economie kan onstaan tussen smart devices. Dit wil zeggen dat de echte gebruiker van een apparaat geen acties meer hoeft uit te voeren om bijvoorbeeld zijn of haar auto op te laden. Ook transactiekosten zijn verleden tijd door de manier waarop IOTA werkt met de onderliggende Tangle.

De ervaring die ik op heb gedaan met IOTA en het ontwikkelen van een applicatie op de Tangle heb ik gepresenteerd op de Smart Charging Challenge van Living Lab Smart Charging in Amsterdam. Samen met Harm van den Brink heb ik een technische deep dive verzorgd over het maken van transacties op de IOTA tangle vanuit programmeercode. Naast de gesproken uitleg en de beknopte informatie op de slides was er ook een interactief onderdeel. De “hackers” in de zaal konden met behulp van voorbeeldcode die direct beschikbaar was beginnen met het maken van transacties. De gemaakte transacties werden vervolgens realtime getoond op het scherm achter ons.

Leuk om te zien dat de hackers enthousiast aan de gang gingen met IOTA technologie in combinatie met een toepassing voor elektrisch vervoer!

 

Werken bij Infiniot?

Heeft deze blog jou geïnspireerd om ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland? Goed nieuws! We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken! Bekijk hier onze vacature Software Engineer.


Bekijk alle posts van Ton