Veldtesten hoort er ook bij

2018-08-07

Voor onze klant ElaadNL zijn we voortdurend bezig met de optimalisatie van laadinfrastructuur. De elektrische auto zit er echt aan te komen en daar moet alles op voorbereid zijn. We verzinnen slimme protocollen en doen technische implementaties. Maar uiteindelijk komt de software in het veld: dáár moet het draaien, dus dáár moeten we ook testen.

Soms moeten we daarvoor een stukje rijden, want een auto kan alleen laden als hij leeg is. ;-) Voor deze tests zijn we naar Eindhoven gereden om de palen te inspecteren en te testen.

Hierboven staat Infiniot-collega Bob bij mijn auto om te testen of de laadsessie netjes in ons systeem te zien is. Alle palen worden onderworpen aan een aantal tests, zodat we weten of de palen klaar zijn voor gebruik voor pilots en voor dagelijks gebruik van particulieren.

In de foto hierboven heb ik zojuist ontdekt dat een laadpaal ook dienst kan doen als een "sta bureau". Volgens de betaalautomaat van de parkeergarage zijn we ruim 2 uur bezig geweest. Voor de mensen met afstand-angst: ik ben probleemloos ook weer elektrisch naar huis gereden.

Een succesvolle test met het gehoopte resultaat: alle palen doen het, we kunnen door!

 

Werken bij Infiniot?

Heeft deze blog jou geïnspireerd om ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland? Goed nieuws! We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken! Bekijk hier onze vacature Software Engineer.


Bekijk alle posts van Ramon