Faciliteren van energietransitie met microgrids

2017-12-24

Een van de manieren om de energietransitie aan te jagen is het plaatsen van microgrids. Wat is een microgrid. Een microgrid is niks anders dan een aantal elektriciteitsbronnen die met elkaar zijn verbonden en samenwerken met het traditionele gecentraliseerde elektriciteitsnetwerk op een locatie. Het is ook mogelijk om volledig “off the grid” te gaan met een microgrid. Dit zal in de praktijk (nog) niet zo vaak voorkomen.

 

Soorten microgrids

Remote "Off-grid" microgrids
Deze microgrids verbinden nooit met de macrogrid en werken te allen tijde in een eilandmodus vanwege economische problemen of geografische positie. Doorgaans kun je deze typen microgrids vinden in afgelegen gebieden die niet verbonden kunnen worden met het openbare netwerk.

Militaire basis microgrids
Deze microgrids worden actief ingezet met focus op zowel fysieke als cyberbeveiliging voor militaire faciliteiten om betrouwbare kracht te garanderen zonder afhankelijk te zijn van de Macrogrid.

Commerciële en industriële microgrids
Deze microgrids bevinden zich bij belangrijke industriële processen waar betrouwbaarheid van stroomvoorziening essentieel is. Er zijn productieprocessen waarbij een onderbreking van de stroomtoevoer hoge inkomstenverliezen en een lange opstarttijd kan veroorzaken.

Zown

Infiniot kan bij Zown een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van Zown’s microgrid platform om zo de verandering naar lokale energievoorziening te realiseren. Dit biedt kansen voor de maatschappij op gebied van duurzaamheid en autonomie.  

 

Werken bij Infiniot?

Heeft deze blog jou geïnspireerd om ook een bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland? Goed nieuws! We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken! Bekijk hier onze vacature Data Scientist.


Bekijk alle posts van Peter