Ons blog

Alle medewerkers van Infiniot kwamen bij elkaar om te scheuren op outdoor karting circuit De Landsard, maar ook om overleg te doen over de strategie van het bedrijf. Daarna afgesloten met een smakelijk diner bij de Mispelhoef.

Lees verder

De cloud is inmiddels bijna een vereiste als je beheer wilt doen op de IT componenten in het netwerk van je bedrijf. Maar wat als de cloud geen optie is? Soms heb je te maken met een afgeschermd bedrijfsnetwerk dat volledig zelfstandig functioneert. Dit creëert een nieuwe uitdaging: hoe zorg je ervoor dat je grip en overzicht houdt op de beschikbaarheid, stabiliteit en beveiliging van je IT landschap? iTop is een open source CMDB zonder directe cloud-afhankelijkheid en kan hier goede oplossingen voor bieden.

Lees verder

IT assets spelen een belangrijke rol in het monitoren van de dienstketens binnen Alliander. Daarom werk ik voor mijn huidige opdracht veel met Zabbix, een OpenSource monitoring tool voor IT componenten. Zabbix kan data collecteren van apparatuur, systemen en applicaties en daar intelligentie op loslaten om problemen te detecteren, root-analyse te doen en veel meer. Nieuwe IT assets worden automatisch aangemeld in Zabbix en er worden ook steeds meer applicaties en services aan gekoppeld, waardoor Alliander problemen kan traceren en zelfs voorkomen en zo de availability van haar diensten kan maximaliseren.

Lees verder

Volgens het Scrum framework ben je als Product Owner (PO) verantwoordelijk voor het maximalizeren van de waarde van het product. Om dit succesvol te doen heb je als eerst een visie nodig.

Lees verder

De energiemarkt in Nederland is constant in ontwikkeling en krijgt steeds meer spelers. In deze markt Fudura vervult de rol van meetverantwoordelijke (MV) en faciliterend netbeheerder (NB) voor elektra en gas. 

Lees verder