Ons blog

Herken je dat? Dat je meerdere teams in jouw organisatie aan soortgelijke oplossingen ziet werken. Dat er dubbel werk wordt gedaan. Dat je het gevoel hebt dat dat slimmer kan.

Dat klopt.

Lees verder

Nu de tweede Corona golf neerklotst tegen de Nederlandse samenleving, moeten de meesten van ons nog langer noodgedwongen thuiswerken. Het is niet leuk, maar er zijn ook lichtpuntjes. Zie het als een kans!

 

Lees verder

Waar releases tot aan Java 8 niet vooruit te branden leken, zijn ze sinds Java 9 niet bij te benen.

In deze post neem ik je mee langs 5 wijzigingen van Java 13, 14 en 15. Natuurlijk niet zonder mijn ongezouten mening te geven.

Lees verder

Zo expliciet wordt het meestal niet uitgesproken, maar sommige ontwikkelaars nemen het niet zo nauw met hoe code geschreven is “zolang shit maar werkt.” Wat maakt het nou uit dat je hier een spatie teveel en daar een tabje te weinig schrijft? Voor de korte termijn niet veel inderdaad… maar…

Lees verder

Kleiduifschieten, dat hebben we gisteren gedaan. De strategiesessies van Infiniot zijn altijd een feest! In deze blog willen we je graag een kijkje laten nemen in hoe zo'n dag er uit ziet.

Klaar? VUUR!

Lees verder

Een week geleden wees een collega mij op de programmeertaal Kotlin. Dat Kotlin een konijn uit dezelfde hoed is waar ook Intellij, Pycharm en Webstorm uit getoverd zijn, maakte mij nieuwsgierig.

Lees in deze blog mijn bevindingen!

Lees verder

Infiniot focust zich op de echte wereld. Dus ben je soms ook in de echte wereld bezig, in plaats van alleen aan het bureau. Ik vind het een gouden combinatie: desk én field testing. In deze post doe ik een mini-verslagje van een veldtest die ik samen met Bob heb gedaan. Leuk om te doen, leuk om hier te delen!

Lees verder

Angular VS React: [sarcasme] omdat die vergelijking nog nooit eerder is gedaan.[/sarcasme] Ik benoem hier een aantal voor- en nadelen van deze frameworks. SPOILER ALERT: beide opties zijn goed. :-)

Lees verder

Laatst heb ik mijn eerste open source project opgezet. Een goed opgezet open source project is meer dan het in de cloud dumpen van broncode. In deze blog beschrijf ik richtlijnen die ik gaandeweg heb gevonden voor het opzetten van een open source project.

Lees verder

Documentatie en diagrammen eenvoudig genereren uit code. Ideaal als je als team samenwerkt aan documenten. En ook ideaal als je niet houdt van de grafische rompslomp die hier normaal gesproken bij komt kijken. Asciidoctor en Plantuml to the rescue!

Lees deze blog met hands-on en sta versteld van de eenvoud!

Lees verder

De bewustwording in Europa zorgt dat elektrische auto's meer en meer het straatbeeld zullen verschonen. De laadinfrastructuur is nu nog allesbehalve ideaal. Met de Oslo2Rome tour is weer een stap in de goede richting gezet!

Lees verder