Ons blog

“De hond heeft mijn huiswerk/data opgegeten!” Even serieus. Benieuwd wat Datadog is en hoe het je DevOps leven eenvoudiger maakt? Lees dan snel verder!

Lees verder

Het is interessant om nieuwe dingen te leren. Een nieuwe taal, een framework of techniek.

Naast kennis verbreden is het ook belangrijk om je te verdiepen in wat je al weet. 'Senioriteit' opbouwen. Niet alleen opdrachten uit kunnen voeren, maar ook weten wat en waarom je iets daadwerkelijk doet. En een stap verder nog, jouw kennis delen met anderen.

Deze afwisseling in verbreding en verdieping maakt je 'T-shaped', een term waar je in deze tijd bijna niet meer aan ontkomt.

Lees verder

Een overpeinzing in de context van Agile werken, aangewakkerd in het weekend! Het is buiten 32 graden, het is zaterdag, altijd genoeg klussen te doen in en om het huis. Mijn huis bevat een tweetal Velux ramen uit de vorige eeuw, en voor wie geen ervaring heeft met dit soort schuine "in-dak"-kantelramen: prachtig spul, maar raambekleding is een rib uit je lijf. Toch bracht dit me tot deze blogpost, dus ik zie meerwaarde! Benieuwd wat dit met Agile werken te maken heeft? Zak achterover in je (tuin-)stoel en ik neem je mee in mijn gedachtegang hierover.

Lees verder

In de afgelopen jaren heb ik al een aantal projecten mogen draaien in de rol van Product Owner. Een rol die ik met veel plezier vervul. Er is echter een belangrijke taak die ik bijzonder lastig vind, en uit gesprekken met collega Product Owners weet ik dat ik daar absoluut niet alleen in sta. Welke belangrijke taak dat is? "Nee" verkopen.

Lees verder

Benieuwd hoe je met de kracht van GitLab binnen no-time een maatwerk pipeline bouwt die je software bouwt, test en integreert? In dit blog vertel ik je er alles over.

Lees verder

Wanneer het satirische De Speld zaken op de hak neemt met een pick-up line als deze, weet je dat de hype compleet is. En dan heb ik het natuurlijk niet over de hemel, maar over scrum. Dat doet geen eer aan het bredere gedachtengoed achter Agile: wendbaar werken. Hypes zijn tijdelijk, vluchtig. Het Agile Manifesto viert binnenkort haar 18e verjaardag, scrum is net als ik bijna 33 jaar oud. Per abuis heeft De Speld het feit dat momenteel heel veel organisaties agile werken opstarten geïnterpreteerd als een hype, niets is minder waar: agile is mainstream aan het worden.

Lees verder

Docker - Build, Ship, and Run Any App, Anywhere.

Docker is een open platform voor ontwikkelaars en systeemadministrators. Met dit platform kun je applicaties bouwen, runnen en distribueren. Het maakt hierbij niet uit of je dit op je lokale machine, een virtual machine in een datacenter of in cloud doet.

Lees verder

Volgens het Scrum framework ben je als Product Owner (PO) verantwoordelijk voor het maximalizeren van de waarde van het product. Om dit succesvol te doen heb je als eerst een visie nodig.

Lees verder