Ons blog

Professionele registratie, zoals Chartered Engineer (CEng), is een mogelijkheid om je competenties onafhankelijk te laten toetsen. Ik heb het pad voor de CEng professionele registratie mogen volgen. Aangezien dit in Nederland minder bekend is, zal ik in deze blog hier meer over vertellen. 

Lees verder

Bij Infiniot zijn er volop mogelijkheden om je kennis bij te spijkeren.
Zo houden we infoavonden via Teams, waarin iedere maand een andere collega iets over zijn specialisme of passie laat zien, worden er interne trainingen gegeven door collega’s (o.a. Agile workshops, intake trainingen en de Energy Academy) en is er de mogelijkheid om externe trainingen te volgen.

Lees verder

Nu de tweede Corona golf neerklotst tegen de Nederlandse samenleving, moeten de meesten van ons nog langer noodgedwongen thuiswerken. Het is niet leuk, maar er zijn ook lichtpuntjes. Zie het als een kans!

 

Lees verder

Infiniot heeft donderdag 7 november het convenant 'Brabant rijdt Elektrisch' getekend. Dat wil zeggen dat ook wij in de toekomst zoveel mogelijk elektrisch willen gaan rijden.

Lees verder

Alle medewerkers van Infiniot kwamen bij elkaar om te scheuren op outdoor karting circuit De Landsard, maar ook om overleg te doen over de strategie van het bedrijf. Daarna afgesloten met een smakelijk diner bij de Mispelhoef.

Lees verder

IT assets spelen een belangrijke rol in het monitoren van de dienstketens binnen Alliander. Daarom werk ik voor mijn huidige opdracht veel met Zabbix, een OpenSource monitoring tool voor IT componenten. Zabbix kan data collecteren van apparatuur, systemen en applicaties en daar intelligentie op loslaten om problemen te detecteren, root-analyse te doen en veel meer. Nieuwe IT assets worden automatisch aangemeld in Zabbix en er worden ook steeds meer applicaties en services aan gekoppeld, waardoor Alliander problemen kan traceren en zelfs voorkomen en zo de availability van haar diensten kan maximaliseren.

Lees verder

Kennis, we vinden het o zo belangrijk bij Infiniot. Kennis over het energiedomein, over technologie, over onze klanten... En daarom delen we onze kennis graag met elkaar.

 

Lees verder

Kleiduifschieten, dat hebben we gisteren gedaan. De strategiesessies van Infiniot zijn altijd een feest! In deze blog willen we je graag een kijkje laten nemen in hoe zo'n dag er uit ziet.

Klaar? VUUR!

Lees verder

Eind vorige maand gingen we met het hele team op pad naar zee. Deze keer niet alleen voor werk, maar ook voor de nodige ontspanning! Eerst een overleg over de strategie van Infiniot en daarna te Blokarten en BBQ-en.

Lees verder

Documentatie en diagrammen eenvoudig genereren uit code. Ideaal als je als team samenwerkt aan documenten. En ook ideaal als je niet houdt van de grafische rompslomp die hier normaal gesproken bij komt kijken. Asciidoctor en Plantuml to the rescue!

Lees deze blog met hands-on en sta versteld van de eenvoud!

Lees verder

Azure IoT Hub is een zeer handig hulpmiddel om miljoenen apparaten te koppelen aan de backend op een relatief goedkope, snelle en makkelijke manier.

Lees verder