Ons blog

Bij Infiniot hebben we, met de ontwikkeling van Smart Alarming, van dichtbij mogen mee maken wat de energietransitie inhoudt. Met een groeiend aantal duurzame energiebronnen en het uitbreiden en vernieuwen van het energienet groeit het aantal alarmen uit het energienet alsmaar door. De bedrijfsvoerders van Stedin, die het net bewaken, staan voor een steeds grotere uitdaging. Nieuwsgierig hoe wij hebben geholpen? Lees snel verder!

Lees verder

Binnen het Network Operations Center (NOC) van Stedin wordt 24/7 het elektriciteitsnet gemonitord. Stedin vond dat dit slimmer moest kunnen, wat resulteerde in de afstudeeropdracht voor mijn studie (Artificial Intelligence). De onderzoeksvraag was: Kunnen we storingen in het middenspanningsnet detecteren met behulp van Machine Learning? Op dit moment zijn we bezig met de theorie in praktijk brengen en bouwen we de Smart Alarming software.

Lees verder

Deze blog schrijf ik op de terugweg van het GIS4SmartGrid Congres in Berlijn. Ik kijk terug op een succesvolle dag als dagvoorzitter. Geospatial toepassingen worden duidelijk steeds belangrijker en waardevoller voor energiebedrijven. Met name ‘situational awareness’ en logistiek in de onderhoudsprocessen worden steeds beter ondersteund door GIS informatie. Een relevante update van onze kennis over de stappen voorwaarts en de hindernissen in dit specialisme. 

 

Lees verder

Ontwikkeling is een belangrijk onderdeel binnen Infiniot. Niet alleen voor Infiniot is het belangrijk dat wij als werknemers doorontwikkelen en up-to-date zijn, maar wij vinden zelf ontwikkeling ook belangrijk. Deze maand sloot ik mijn 2e training Elasticsearch af.

Lees verder