Ons blog

We leven in een wereld waarin nieuwe applicaties binnen de kortste keren online staan. Wanneer je iets nieuws bedacht hebt, heeft een ander dit al uitgewerkt. Je wil dan ook je ontwikkelomgeving zo inrichten dat je zo snel mogelijk live kunt. Je buildstraat is ingericht op continuous delivery en daar hoort een korte feedback loop op de aangepaste software bij. Testautomatisering zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten weet of de software nog werkt, waar je met handmatige tests dagen of zelfs weken zoet bent.

Maar welke tests zijn de moeite waard om te automatiseren? Hoe hoog moet de dekking zijn? En hoeveel tijd mogen deze tests in beslag te nemen om continuous delivery na te kunnen streven?

Lees verder

"Oh ja, die code moet ook nog even getest worden", zegt de oplettende ontwikkelaar, hopend dat iemand zich als vrijwilliger meldt. Het is niet uitzonderlijk dat een ontwikkelaar zich niet graag bezighoudt met testen. Je test je eigen werk toch? En als dat niet genoeg is, dan moet een tester er maar naar kijken. Niet dat test tijd in de toch al krappe planning is opgenomen. Dus de kwaliteit van de code wordt vaak pas bepaald als deze in development draait en is nauwelijks meetbaar, laat staan voor de stakeholders. Hoe dit met behulp van Cucumber en je mindset anders kan, beschrijf ik in dit blog.

Lees verder