Ons blog

Om de energietransitie bij te benen, moeten netbeheerders hun processen verslimmen. Hiervoor is veel data benodigd, die traditioneel gemeten werden door industriële automatisering. Met de opkomst van digitale meettechnieken, toenamen van toegankelijke verwerkingskracht en de ontwikkeling van draadloze communicatie hebben ertoe geleid dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan met lichtgewicht IoT sensoren. "Putting the IoT in Infiniot". 

Lees verder

De energietransitie is volop in ontwikkeling. Dit zorgt voor een veranderende klantvraag en vereist andere investeringen in het net. Als netbeheerder wil je niet achter de feiten aan lopen, maar juist anticiperen en kansen zien. Daarvoor moet je goed kunnen inschatten wat de klant nodig heeft en wat de eigen net- en uitvoeringscapaciteit is. Hoe past Stedin zich hierop aan? Aan dit vraagstuk heb ik het afgelopen jaar gewerkt.

Lees verder

Tijdens een kennismakingslunch bij ElaadNL werd op een kladje met een paar schetsen een idee door het Innovatie team toegelicht. Lijkt het je leuk om te proberen een laadpaal te besturen via een slimme meter? Het beloofde een uitdagend project te worden met een onverwacht resultaat.

Lees verder

De cloud is inmiddels bijna een vereiste als je beheer wilt doen op de IT componenten in het netwerk van je bedrijf. Maar wat als de cloud geen optie is? Soms heb je te maken met een afgeschermd bedrijfsnetwerk dat volledig zelfstandig functioneert. Dit creëert een nieuwe uitdaging: hoe zorg je ervoor dat je grip en overzicht houdt op de beschikbaarheid, stabiliteit en beveiliging van je IT landschap? iTop is een open source CMDB zonder directe cloud-afhankelijkheid en kan hier goede oplossingen voor bieden.

Lees verder

De energiemarkt in Nederland is constant in ontwikkeling en krijgt steeds meer spelers. In deze markt Fudura vervult de rol van meetverantwoordelijke (MV) en faciliterend netbeheerder (NB) voor elektra en gas. 

Lees verder