Ons blog

Laten we services communiceren over een bus of via een API? En als we een API bouwen, hebben we dan paginering nodig? Lastige vragen waar je niet meteen een antwoord op hebt. Hoe ga je daar mee om? Het geheim zit in een ei.

Lees verder

Tijdens mijn studie Software Science heb ik enkele psychologie vakken gevolgd. Wel zo handig als je weet hoe je gebruikers denken. Veel befaamde en beruchte sociale experimenten hebben de revue gepasseerd. Van Milgram’s elektrische schokken tot The Stanford Prison experiment. Zo was er ook een verhaal over een stel apen en een fel begeerde banaan. Recent kwam dit verhaal tot leven bij een van mijn opdrachten.

Lees verder

Herken je dat? Dat je meerdere teams in jouw organisatie aan soortgelijke oplossingen ziet werken. Dat er dubbel werk wordt gedaan. Dat je het gevoel hebt dat dat slimmer kan.

Dat klopt.

Lees verder

Waar releases tot aan Java 8 niet vooruit te branden leken, zijn ze sinds Java 9 niet bij te benen.

In deze post neem ik je mee langs 5 wijzigingen van Java 13, 14 en 15. Natuurlijk niet zonder mijn ongezouten mening te geven.

Lees verder

Relationele databases, timeseries, key/value en document stores... Nu ook nog Graph? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer en wil je weten wat een Graph database is en wanneer je deze het beste kunt inzetten? Lees dan verder

Lees verder

Zo expliciet wordt het meestal niet uitgesproken, maar sommige ontwikkelaars nemen het niet zo nauw met hoe code geschreven is “zolang shit maar werkt.” Wat maakt het nou uit dat je hier een spatie teveel en daar een tabje te weinig schrijft? Voor de korte termijn niet veel inderdaad… maar…

Lees verder

Een week geleden wees een collega mij op de programmeertaal Kotlin. Dat Kotlin een konijn uit dezelfde hoed is waar ook Intellij, Pycharm en Webstorm uit getoverd zijn, maakte mij nieuwsgierig.

Lees in deze blog mijn bevindingen!

Lees verder

Angular VS React: [sarcasme] omdat die vergelijking nog nooit eerder is gedaan.[/sarcasme] Ik benoem hier een aantal voor- en nadelen van deze frameworks. SPOILER ALERT: beide opties zijn goed. :-)

Lees verder

Laatst heb ik mijn eerste open source project opgezet. Een goed opgezet open source project is meer dan het in de cloud dumpen van broncode. In deze blog beschrijf ik richtlijnen die ik gaandeweg heb gevonden voor het opzetten van een open source project.

Lees verder