Ons blog

Herken je dat? Dat je meerdere teams in jouw organisatie aan soortgelijke oplossingen ziet werken. Dat er dubbel werk wordt gedaan. Dat je het gevoel hebt dat dat slimmer kan.

Dat klopt.

Lees verder

Waar releases tot aan Java 8 niet vooruit te branden leken, zijn ze sinds Java 9 niet bij te benen.

In deze post neem ik je mee langs 5 wijzigingen van Java 13, 14 en 15. Natuurlijk niet zonder mijn ongezouten mening te geven.

Lees verder

Relationele databases, timeseries, key/value en document stores... Nu ook nog Graph? Zie jij ook door de bomen het bos niet meer en wil je weten wat een Graph database is en wanneer je deze het beste kunt inzetten? Lees dan verder

Lees verder

Zo expliciet wordt het meestal niet uitgesproken, maar sommige ontwikkelaars nemen het niet zo nauw met hoe code geschreven is “zolang shit maar werkt.” Wat maakt het nou uit dat je hier een spatie teveel en daar een tabje te weinig schrijft? Voor de korte termijn niet veel inderdaad… maar…

Lees verder

Een week geleden wees een collega mij op de programmeertaal Kotlin. Dat Kotlin een konijn uit dezelfde hoed is waar ook Intellij, Pycharm en Webstorm uit getoverd zijn, maakte mij nieuwsgierig.

Lees in deze blog mijn bevindingen!

Lees verder

Angular VS React: [sarcasme] omdat die vergelijking nog nooit eerder is gedaan.[/sarcasme] Ik benoem hier een aantal voor- en nadelen van deze frameworks. SPOILER ALERT: beide opties zijn goed. :-)

Lees verder

Laatst heb ik mijn eerste open source project opgezet. Een goed opgezet open source project is meer dan het in de cloud dumpen van broncode. In deze blog beschrijf ik richtlijnen die ik gaandeweg heb gevonden voor het opzetten van een open source project.

Lees verder